2017/606

Utánpótlás műhellyé alakul a Király SZE

A Király SZE elmúlt 10 éve az alapok letételéről szólt. Mára már elindult az építkezés, utánpótlás műhellyé alakul a klub. Király Gábor, alapító szerint a befektetett munka előbb-utóbb megtérül.

Szabadidősport jelleggel alakult a Király SZE 2006-ban. Az egyesület végigjárta a szamárlétrát, mára az óvodás kortól a felnőtt csapatig minden korosztályban kiállít csapatot, kétszáz igazolt labdarúgója van. A megyei bajnokságból kilépve az utánpótlás csapatok az országos bajnokságokban mérettetnek meg.

-Én azt vallom, hogy apró lépésekkel kell haladnunk a célunk felé. Tulajdonképpen az igények alakították, hogy szabadidősport jellegből utánpótlás műhellyé váljunk. Aki hozzánk jár, családias légkörrel, a gyerekeket támogató klubbal találkozik. Ez a jövőben sem fog változni. Azonban szeretnénk a megyei kereteken túl az országos bajnokságokban is megmérettetni.-kezdte a 108-szoros válogatott rekorder kapus Király Gábor.

-Már az előző szezonban a Király SZE U17 és az U19 is NBIII-ban lépett pályára, és az U11, U13-as csapataink Régiós "B" Bozsik tornán szerepeltek. A köztük lévő korosztályokkal a következő szezonban kilépünk az NBII-be. Így erős bajnokságokban fejlődnek majd a hozzánk járó gyerekek. Az a célunk, hogy a tudatos szakmai programunk megvalósuljon, így a labdarúgóink folyamatosan fejlődjenek, és hosszabb távon a felnőtt csapatunkban tudják a megszerzett tudásukat kamatoztatni.-folytatta Király Gábor, a Király SZE alapítója.

KSZE U17

A Király SZE U17 első szezonjában 6.helyen végzett a III. osztály ÉNY csoportban. A csapatból többen már a felnőttek között is bemutatkozhattak.

A nagy csapat a Vas megyei első osztályt erősíti jelenleg és a most lezárult szezonban már  tíz fiatal, 16-18 éves utánpótlás játékosunk kapott  itt lehetőséget. Ez a tendencia folytatódni fog, hisz a célunk, hogy amikor megérik rá a nagy csapat, saját nevelésű játékosokra építve NBIII-ban szerepeljünk. Így, aki a Király SZE-be jár, akár 6 éves korától felnőtt koráig a klub tagja lehet.

A szülőkkel és a gyerekekkel is az őszinte kommunikáció hívei vagyunk. Igyekszünk a jövőben is rendezett, színvonalas körülményeket teremteni az edzésekhez és a mérkőzésekhez Szombathelyen, a Király Sportlétesítményben. Edzőink évente több alkalommal továbbképzéseken vesznek részt, edzői napokat szervezünk, hisz az ő fejlődésük is kulcsfontosságú számunkra. A szakmai programot lefektettük, ezen az úton szeretnénk továbbmenni!

edzői

Edzői nap a Király SZE-nél, az előadó Király Gábor, aki több, mint 800 hivatalos mérkőzésen lépett pályára, a magyar NBI-en kívül, az angol és a német első- és másodosztályban

-Németországban és Angliában is figyeltem, tanultam, miként épülnek fel az utánpótlás bázisok. Mik azok a szervezeti, működési elvek, amik mentén sikeresek a fiatal labdarúgók kinevelésében az egyes egyesületek. A siker kulcsát a tudatos munkában látom. Az edzésmunka mellett nálunk fontos az erőfejlesztés, a sérülések elkerülése, a rendszeres állapotfelmérés, és a fejlesztés. Azt hiszem nagy erősségünk a klubbal együtt dolgozó rehabilitációs egység, ami azonnali sérüléskezelést biztosít. Komoly szombathelyi cégeket tudhatunk magunk mögött. Nagy segítség az ő támogatásuk. -folytatta Király Gábor.

Erőnléti teszt a Király SZE-nél (Illinois Agility Run)Évente legalább kétszer felmérjük a labdarúgók fizikai állapotát, hogy tudjuk min kell dolgozni

Szeretnénk a jövőben is együtt dolgozni a szombathelyi sport egyesületekkel, hisz csak egy közös célunk lehet, az pedig a szombathelyi, Vas megyei labdarúgás javát szolgálni.

Én csak a munkában hiszek. Megtanultam labdarúgó pályafutásom alatt, hogy történhet bármi, a befektetett munka előbb-utóbb megtérül. Ezt a szemlélet valljuk a Király SZE-nél is. -zárta szavait Király Gábor.