Hírek
vissza
2024/317

U16-os siker a Tatabánya ellenSzerző: Németh Zsolt

U16-os siker a Tatabánya ellen

 

Az U16-os csapatunk, a mezőnyben két kapussal, 2-0-ás győzelmet aratott a vendég tatabányaiakkal szemben.

Két korosztályunk is szoros meccset játszott a ZTE fiataljaival.

Folyamatosan bővítjük beszámolóinkat a hétvégi utánpótlás bajnoki találkozókról.

U14-es, U19-es jelentéssel frissítve!

 

 

Király SE U12 – ZTE FC U12 1:2

Gólszerző: Horváth Benedek

 

Horváth Péter értékelése:

„Kiegyenlített játék volt a mai találkozónkon. Egy küzdelmes, sok párharcos mérkőzést játszottunk. Az első 20 percben többször hibáztunk védekezésben és mögénk került az ellenfelünk, de a többi negyedben ezt sikerült rendezni és nem tudtak kialakítani nagyobb helyzetet ellenünk. Támadásban végre bátrak voltunk, jó volt a labdakihozatalunk és a támadásépítésünk is és megvoltak a távoli lövéseink, amiből kapufáig is jutottunk. A gyerekek a mai teljesítményükkel nem érdemeltek vereséget.”

 

U13-as bajnoki mérkőzés:

Király SE- ZTE FC 2:3 (0:1, 0:1, 0:1, 2:0)

Tanai B. - Szalay Z., VÁMOS K., Taschler D., SZÁSZ A. - Temesi F., KLAUZER D., Tóth-Hencsey G. - VARGA B.

Csereként pályára lépett: Böndicz M., Szőke D.

Gólszerzők: Klauzer D., Tóth-Hencsey G.

 

Németh Bálint így látta a találkozót:

„Elégedett vagyok a srácok teljesítményével, egy jó csapat ellen tudtunk kezdeményezőbb játékot bemutatni támadásban és védekezésben is, mint ősszel. Az utolsó negyedben az ellenfél kiengedett, amit jól használtunk ki, de nem forgott veszélyben a vendégek győzelme. A több jó egyéni teljesítmény miatt tudtunk egy szoros mérkőzést játszani. Minden mérkőzésen látszik a fejlődés a csapaton, amivel nagyon elégedettek vagyunk.”

 


Credobus Mosonmagyaróvár U14 – Király SE U14

Végeredmény: 2-4 (1-1)

Király SE gólszerzők: Kerék Bálint Martin 3, Sodics Mátyás Benedek

Összeállítás: Petneházi Ádám - Szalay Zalán Zsolt, Imre Bálint, Börzsei Péter, Kósa Botond - Németh Hunor Dénes, Borbély Lóránt - Hegyi Marcell (Lajos Botond), Sodics Mátyás Benedek (Horváth Olivér), Németh Barna (Drótos Berton) - Kerék Bálint Martin

Vezetőedző: Töreki Amand

 

Edzői értékelés:

„Nehéz héten vagyunk túl, sokan sérüléssel és betegséggel küzdöttek az utóbbi napokban. Ráadásul tudtuk, hogy egy nehéz közegbe, egy kellemetlen és jól felkészített csapattal fogunk találkozni, akik szép eredményeket értek el a bajnokságban. Előzetesen a pálya talaja sem kedvezett volna a játékunknak, ennek ellenére nagyon jól álltunk bele a mérkőzésbe, igazi profi alkalmazkodást és viselkedést láttam a csapatomon.

Végig kontrolláltuk a mérkőzést, párharcaink nagy részét megnyertük és végig gólra törően futballoztunk.

 

Nagyon büszke vagyok a játékosaimra és örülök neki, hogy kiütközött a tudásbeli különbségünk. Ha valaki, akkor én tudom, mennyire nehéz itt nyerni, ezért különösen nagy öröm a győzelem.”

 


U15-ös bajnoki találkozó:

Budafok - Király SE 2:0 (0:0)

Borhy Zs. - Gerencsér Z., Somfalvi Á., Tóth D., Szász Á. - Harangozó M., Tanai F. (Szabó B.) - Molnár Á., Kolompár Z., Karvalics B., - Nagy Á. (Puporka A.)

 

Hujber Bálint értékelése:

„Az első negyedórában három óriási gólhelyzetet is elpuskáztunk. Ezzel megalapozhattuk volna a mérkőzés érdemi menetét. A sportban nincs volna, meg ha. Kezdett bátrabban és kezdeményezőbben játszani a hazai csapat. Az előre ívelt labdákat egyre könnyebben és hatékonyabban tudták felszedni, és abból próbáltak támadásokat befejezni, amihez kellően asszisztáltunk is. A szünet után viszont egyértelműen a hazaiak kezdtek jobban. A pálya tengelyében sikeresen bontottak minket, ami a legfájóbb, hogy a legtöbbször simán csak labdavezetéssel tehették ezt. Mindkét hazai találat ilyen szituációból született. Ezután teljesen átengedték a területet és a kezdeményezést, az utolsó 20 percben labdabirtokló játékot játszottunk, de az ellenfél kapujára teljesen veszélytelenül. A mai nap az a csapat diadalmaskodott, amelyik igazán akarta a győzelmet. Sajnos ma ezt a tüzet nem láttam senki szemében.”

 

 

Király SE U-16 - Tatabánya U16 2-0 (0-0)

Guzmics - Sodics, Nyári, Gombás B., Károly, - Őri, Szász,- Kulcsár, Bakucz D.,Horváth-Szabados - Tancsics

 

Gól: Tancsics D., Bakucz M.

Csere: Bakucz M., Tóth- Vig, Grubits

 

Marton Róbert beszámolója:

„Vasárnap délelőtt a sérülések, betegségek miatt, a kispadon két kapusunk is mezőnyjátékosként várta, hogy szerephez juthasson a tatabányai vendégek ellen.

Az első félidőben kiegyensúlyozott mezőnyjátékot láthattunk egy vendég illetve két hazai gólhelyzettel. A második félidőben a mezőfölényünk után Tancsics egy kapu előtti kavarodásból megszerezte a vezetést.

Ezek után már egyértelmű fölénybe kerülve egy szögletrúgás után, Őri fejesét még bravúrral védte a vendégek hálóőre, de a kipattanót a becserélt "center" kapusunk, Bakucz Mirkó a kapuba vágta, amivel el is dőlt a mérkőzés.

Összegezve: a tavasszal most volt végre olyan a játékunk, amire büszkék lehetnek a fiúk, mert végre olyan teljesítményt nyújtottak ami után én is büszke lehetek rájuk, a nehézségek ellenére.

Mindkét becserélt kapusunk jó teljesítményt nyújtott, sőt Mirkó még gólt is szerzett.

Győzelmünket a tegnap, az U-17-es mérkőzésen súlyosan megsérült Iváncsics Bencének ajánljuk, akinek mielőbbi felépülést és kitartást kívánunk!”

 

 

U17-es bajnoki mérkőzés:

II. Kerület - Király SE 4-0 (2-0)

Varju- WILHELM, Tóth, Breznovits, Szász (Kulcsár 46.p.)- BAUMGARTNER, Mayer, Iváncsics (NYÁRI 34.p.)- Kardos (Tancsics 58.p.), László, Gergely

 

Kovács Zsolt tudósítása:

„Szombat délben a II. Kerület csapatához látogattunk. Sajnos a felkészülés szempontjából nem jól sikerült a hét, betegségek és sérülés miatt ketten is edzés nélkül vállalták a játékot. Az első negyedórában az ellenfelünk jobban alkalmazkodott a kis pályához, mi nehezen találtuk a ritmust. Mire azt hittük “benne vagyunk meccsbe” egy félpályáról megítélt szabadrúgást rosszul védekeztünk le, amivel megszerezte a hazai csapat a vezetést. Félidő felénél gondjaink tovább nőttek, mikor Iváncsics sérülése miatt cserélni kellett. Sajnos egy óriási egyéni hiba után már 2-0 volt az állás. A második félidőben is hiába volt nálunk többet a labda, újabb egyéni hiba után már 3-0 volt a mérkőzés állása. Utána egy egyértelmű tizenegyes szituációt máshogy látott a játékvezető, majd egy kakaskodás után a hazai csapat 10 emberre fogyatkozott. Szívünk vitt előre a szépítő gólért, de a mai napon enerváltan, rosszul játszottunk. Ahogy lenni szokott ilyenkor, az utolsó percben a harmadik utolsó emberes labdavesztésünket is góllal büntette a hazai csapat, ezzel teljesen kivégeztük magunkat.

Egy gyenge színvonalú mérkőzésen a hazai csapat az összes hibánkat gólra váltotta és megérdemelten szerezte meg a három pontot.

A létszámgondjainkat hétről hétre tudjuk foltozni, drótozni, de ha kulcsjátékosaink gyengébb napot fognak ki, azt már nem bírja elviselni a csapat. A pofon sosem jön jókor, de most a legrosszabbkor jött. Ugyanakkor ebből is fel kell tudnunk állni és ezért mindent meg is fogunk tenni.

Sajnos a mérkőzésen Iváncsics Bence súlyosabbnak tűnő sérülést szenvedett, mielőbbi felépülést kívánunk neki! Veled vagyunk Bence!”

 

 

Király SE U19 – Veszprémi FC USE U19 (1:1) 4:1

Csapatösszeállítás:

Kovács Á., Fliegler Á., Márkus D., Katona R. (Kovács Sz. 62’), Nagy Á. (Németh K. 85’), Vilics M., Király K. (Greffer B. 85’), Vass Dániel., Kiss Roland., Tóth M. (Ligeti L. 67’).

 

Dancs Zoltán így látta a mérkőzést:

„Az ősszel tapasztaltak alapján egy jó játékerőt képviselő Veszprémi csapatot láttunk vendégül a bajnokság 16. fordulójában. Mindkét csapat labdabirtoklásból építkezve próbálkozott helyzeteket kialakítani. Az első lehetőség előttünk adódott. Már a mérkőzés legelején Nagy Ágoston szerzett labdát az ellenfél 16-osa előterében és vezethette a kapusra a labdát, ám a lövését a visszafutó védő blokkolni tudta. A 12. percben egy sarokrúgást követően több lehetőségünk is volt a kapura lövésre, majd az ebből kialakult kavarodás után Katona Rikárdónak sikerült a labdát a hálóba juttatnia. Gólunk után inkább mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést. Labdakihozatalainkból rendre jól építkeztünk, azonban csak a támadó harmadunk elejéig jutottunk. Védekezésünkben egészen a 33.percig nem volt hiba, ekkor ugyanis ellenfelünk kombinatív játék után egyenlíteni tudott.

A második félidőben feljebb tolta védekezését a veszprémi csapat, ennek köszönhetően a félidő első 10 percében nehezebben tudtuk birtokolni a labdát. Majd ahogy felvettük újra a játék ritmusát egyre veszélyesebbek lettünk támadásban. 70. percben újabb sarokrúgást követően Vass Dániel érkezett jó ütemben és szerezte meg csapatunk második gólját. Továbbra is maradtunk támadásban ennek eredményeképp Fliegler Ábel kapott mélységi indítást, amit egészen az 5-ös vonaláig vezetett, lövését az ellenfél kapusa bravúrral hárítani tudta. Ezt követően Ligeti Levente fordult le védőjéről, 10 méterrel a kaputól elfektette a védőket, szép egyéni játék után azonban a kapus újra hárított. 79. percben egy a 16-os oldalvonalán megítélt szabadrúgást követően, Kiss Roland érkezett a kapu elé és növelte csapatunk előnyét. A 87.percben egy gyors kontra végén Vilics Márk állított be a végeredményt.

Bár négy gólunkból három pontrúgás után született, több ziccert is hibáztunk, ezekben a helyzetekben kell még könyörtelenebbnek lenni.

Az őszi mérkőzésünket alapul véve, ahol a talált gólunk mellet leginkább a védekezésre futotta, a mai mérkőzésen, egy önbizalomteli kezdeményező csapatot láttam, akik visszaadták azt, amit hétköznap kérünk tőlük. Örülök, hogy a második félidő elején volt tartása a csapatnak és meg tudtunk újulni.

 

Gratulálok a játékosoknak, igazi csapatmunka volt!”

 

 

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek