2017/1214

Mi a sikeres sportoló titka?

A világ egyik legiskeresebb és mindenidők legnagyobb hatású sportolója Michael Jordan. Az 54 éves amerikai kosárlabda ikon 10 pontban foglalt össze a siker titkát. A jótanácsok nemcsak a sportban, az élet minden területén megállják a helyüket. Ezzel kívánunk a Király SZE labdarúgóinak a szünetre jó pihenést, és aktív feltöltődést!

1. Dolgozz keményen!

Ha jobb akarsz lenni, mint mások, akkor többet kell dolgoznod náluk! Ez különösen igaz a sportban. Dolgozni akkor is, amikor senki sem lát. Nem számít, hogy tehetséges vagy, vagy sem, küzdened kell, ha el akarod érni a céljaidat. Minden attól függ, hogy mennyi időt vagy hajlandó feláldozni a céljaidért.

2. Égjen benned a tűz!

Legyen meg benned a szenvedély az iránt, amit csinálsz! Szenvedély nélkül lehetsz sikeres, de boldog és teljes életed nem lehet nélküle.

3. Légy más!

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy különbözni másoktól nagyon rossz dolog, de a valóságban ez egyáltalán nem igaz. Az emberek, akik mernek kitűnni a tömegből, akik mernek mások lenni, végül azok fognak igazán nagy dolgokat véghezvinni az életben.

4. A kudarc az út része

Készülj fel rá, hogy el fogsz bukni. A kudarcokból rengeteget lehet tanulni. Gondolj csak bele, hogyan kezdtünk el kiskorunkban járni? Először csak kúsztunk, azután megtanultuk, hogyan kell felállni. Majd megtettünk pár lépést, de újra és újra elestünk, míg végül megtanultunk szaladni. Tanulj a hibáidból és a jó irányba fogsz haladni!

5. Legyenek magas elvárásaid!

Képzeld el a következőt: ott ülsz egy 10 emeletes házzal szemben, egy labdával a kezedben. Ha a második emeletet célzod meg a labdával, biztosan nem fogod eltalálni a hatodik szintet. De ha a tizediket célzod meg, még ha el is véted, a hatodikat még akkor is eltalálhatod.

Az elvárásaid mindig hatással vannak az eredményeidre, rakd hát őket magasra.

6. Légy pozitív!

Át kell ültetni a pozitív gondolkodást mindenbe, amit csak csinálsz. Nem könnyű pozitív gondolkodóvá válni, de a rossz hozzáállás biztosan nem segít semmilyen szituációban. Ha pozitív szemmel tekintesz a világra, sokkal könnyebben le fogod tudni küzdeni az akadályokat az életben.

Nem tudod hogyan válj azzá? Keresd az optimista emberek társaságát, a pozitivizmus ugyanis ragályos!

7. Légy az, ami miatt megszülettél!

Tedd fel magadnak a kérdést: olyan életet élek, amilyet szerettem volna?

Saját magadnak kell őszintén megválaszolnod ezt a kérdést.

8. Legyenek vágyálmaid!

Az álmok és a tervek nagyon fontosak. De van közöttük fontossági sorrend. Az álmok mindig az elsők! Mindig!

Ha tiszták a vágyálmaid, a vízióid akkor a tervezéssel sem lesz bajod.

Ez az emberek egyik legfontosabb képessége. El tudjuk képzelni a jövőt! Szóval, te hogyan látod magadat 5 vagy 10 év múlva? Elkezdtél már dolgozni azon, hogy ez a vízió megvalósuljon?

9. Állj le a kifogásokkal!

A kifogások sehová sem visznek téged!

Gyárthatsz bármilyen kifogást, ez senkit nem fog érdekelni. Első lépésként állapítsd meg, hogy mennyire irányítod te az életedet. Vállalj felelősséget az életedért. Ha már tiéd az irányítás, kezdj el foglalkozni a megoldásokkal.

10. Gyakorolj!

Jobbá akarsz válni? Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! Ennyi!

Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább