Hírek
vissza
2016/617

Király Szabadidősport Egyesület: egy újabb lépcsőfok!

Király Szabadidősport Egyesület: egy újabb lépcsőfok!

Alapításának 10. évébe lépett a Király Szabadidősport Egyesület. Egy újabb lépcsőfok előtt állnak a tigrisek: két korosztályban is kilépnek az országos bajnokságba. Komláti István, menedzser mesélt az ideáig vezető útról és a tervekről.

A kezdetektől segíted a KSZE-t. Miként értékeled, hol tart most? 

 - Valóban a kezdetektől végigkísértem az Egyesület útját, fejlődését. Természetesen már az alapításkor voltak határozott céljaink, elképzeléseink, de mindig lépésről-lépésre haladtunk és reális célokat tűztünk ki magunk elé. A lehető leghamarabb Megyei I. osztályú csapat lettünk és azóta is stabil csapata vagyunk a megyének. Próbáltunk minden évben továbbfejlődni, újítani és gyorsan reagálni a változásokra. A legnagyobb fejlődést az utánpótlásképzés terén értük el, és itt  elsősorban nem az eredményekre gondolok, hanem arra, hogy számos játékosunk a kezdetektől itt játszik, velünk együtt nőtt fel, fejlődött az Egyesülettel. Szeretnek hozzánk járni, velünk dolgozni - nekünk ez többet jelent bármennyi bajnoki címnél.

 Milyen elképzelések mentén fejlődött az egyesület az elmúlt évtizedben?

 -Egyértelműen az utánpótlás-nevelésben fejlődtünk: csapatlétszámban, minőségben, edzésszámban és edzéslátogatottságban. Sokkal szervezettebbek vagyunk, csapatban dolgozunk, és mindenkit az a cél vezérel a munkájában, hogy együtt legyünk sikeresek. Úgy érzem, az utóbbi években meghatározó tényezővé nőttük ki magunkat az utánpótlás-nevelő egyesületek közül.  Ami a két fő erősségünk volt az elmúlt időszakban az, hogy mindig sikerült jó megoldásokat választanunk, és jól reagáltunk a változásokra, kihívásokra . A másik pedig az a csapat, akik dolgoznak a gyerekekkel, ők tényleg jól, és lelkiismeretesen végzik a munkájukat, szeretnének fejlődni és sikeresek lenni. A gyerekek pedig vevők minderre, jó végignézni edzésidőben a létesítmény pályáin. Kellemes gondjaink vannak, mert elértük azt a szintet és létszámot, ahol már a minőségi munka megköveteli a csapatonkénti két edzőt, így most az a legfontosabb feladatunk, hogy feltöltsük ezt a létszámot. Egész tavasszal ezen dolgoztunk, és úgy néz ki, hogy lassan teljes lesz szakmai stáb, így ősztől egy fokot megint léphetünk azon a bizonyos lépcsőn.

Mi a következő lépés az egyesület életében? 

 -Egy új fejezet kezdődik illetve el is kezdődött az Egyesület életében: két  utánpótlás korosztályunk is sikeres évet zárt, így a fejlődésük érdekében úgy döntött a szakmai stáb, hogy benevezzük őket az országos utánpótlás bajnokságba, U-19 és U-17 korosztályban. A nevezésünket már beadtuk, így izgatottan várjuk annak elfogadását. 

Már az ősztől készültünk erre, így edzésszámot emeltünk, bővítettük a képzési rendszert, például egyéni edzésekkel, koordinációs és erőnléti képzéssel. Az említett két korosztályon túl kiemelten foglalkozunk majd az U-11-től kezdve az U-16-os korosztállyal is, hiszen őket majd a következő bajnoki szezontól szeretnénk versenyeztetni az országos bajnokságokban. 

Tudjuk, hogy rengeteget kell fejlődnünk és erősíteni is kell a kereteken, így próbáljuk a 2001-2005 között született tehetségeket most nyáron felkutatni és lehetőséget kínálni nekik. A kihívásoktól nem félünk, igyekszünk minden segítséget megadni a stábnak és játékosoknak egyaránt.

 

 

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek