Hírek
vissza
2019/1204

Berlini út: A Hertha Akadémia képzési rendszerét ismertük meg

Berlini út: A Hertha Akadémia képzési rendszerét ismertük meg

A Király SE és a Hertha Akadémia hosszútávú együttműködésének keretében a Király 9 fős delegációja a német fővárosban töltött közel egy hetet. Az útról cikksorozatban számolunk be. Ezúttal Hajmási Milán, szakmai vezetőnk osztja meg élményeit! 

Hajmási Milán a Király SE szakmai vezetője:

-A Hertha Akadémia filozófiája szerint elsősorban berlini gyerekekkel dolgoznak. A kiválasztás is a német fővárosból és környékéről történik, minden korosztály maximált létszámmal dolgozik. Azért ahogy idősebbek a korosztályok, egy egy labdarúgó messzebbről is jöhet, sőt U19-nél már esetleg egy egy külföldi is van, de elsősorban a cél a berlini és környéki labdarúgók képzése. Ugyanakkor Berlin multikultúrális város, így sok náció tehetségét tudják a csapatokba beépíteni. Mi úgy láttuk, hogy szervezett és működő rendszerben dolgoznak. Van egy U23-as, úgynevezett amatőr csapatuk, ami a negyedosztályban szerepel. Itt játéklehetőséget kapnak a fiatalok, meg tudnak erősödni, meg tudják mutatni magukat, ez átmenetet képez az utánpótlás korosztályok és a felnőtt csapat között. Ami az edzésmódszereket illeti, leegyszerűsített náluk minden. Az edzők a pálya széléről már nem magyaráznak hosszan, mindenki tudja a dolgát.

Király Gábor személye olyan kapukat nyitott meg előttünk, amiből az egyesület csak profitálni tud a jövőben.

(A képen a delegáció egy része az Olimpiai Stadion előtt: Horváth Alex, Veszelinov Dániel, Bencze Zsombor, Hegyi Lászó, Király Mátyás, Schimmer Szabolcs, Hajmási Milán)

A cikksorozat 1. része itt érhető el!

                    2. része itt érhető el (Hegyi László)

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
0512
063456789
0710111213141516
0817181920212223
09242526272829
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek