2016/1026

A 64 között búcsúzott a Király SZE a Kupától (videó, fotók)

A Magyar Kupa 7. fordulójában a Király Sportlétesítményben rendezett mérkőzésen a második félidőben rúgott négy góllal a REAC jutott a Király SZE elllenében a legjobb 32 csapat közé.

A Király Sportlétesítményben fogadta az NBIII-ban szereplő REAC csapatát a Vas megyei I-ben szereplő Király SZE szerdán koradélután a Magyar Kupa 7.fordulójában.

Az első félidőben remek védekezést mutatott be a szombathelyi csapat. A fővárosi támadásokat a védelem jó összjátékkal hatástalanította vagy Mester Bálint védett. Egy egy alkalommal kontrákból a Király SZE is meglódult, de nem sikerült gólt szerezni.

A nullára lehozott első félidő után a második játékrész elején két gyors gólt szerzett a REAC. A három percnyi királyos rövidzárlat megbosszulta magát, a vendégek lendületben maradtak és sorra vezették támadásaikat. Ebben a periódusban a Király SZE a középpályán képtelen volt megtartani a labdákat, így a REAC felőrölve a védelmet megszerezte harmadik és negyedik gólját is. A szombathelyiek távoli lövésből vagy a végén egy az egyben a kapussal szemben ziccerből is megszerehették volna a becsület gólt, de a befejezések nem voltak pontosak.

Kimondottan jól játszott a tartalékosan felálló Király SZE az első félidőben, a második játékrészben azonban kijött a tudásbeli különbség a két csapat között. A Király SZE tisztesen helyt állt a találkozón és a legjobb 64 között búcsúzott az idei Magyar Kupa küzdelmektől.

Király SZE-REAC 0:4 (0:0)

Magyar Kupa 7. forduló

Szombathely, Király Sportlétesítmény

gólsz: Pataki Roland (56.), Kollár Zsolt (60.), Kiss Tamás (69.), Papp György (85.)

Továbbjutott: REAC

Hajmási Milán, a Király SZE edzője:

-Hellyel közzel jól játszottunk, szerencsénk is volt, hogy az első félidőben nem szülelett gól, de ilyen a foci. Kár a második félidőben azért a 3 perces rövidzárlatért, amikor két gólt is kaptunk. Ezer sebből vérzik a csapat, sok a sérült de így is- úgy gondolom- tisztességesen helyt álltunk.

Király Gábor, a Király SZE alapítója:

-Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban a szervezetten focizó REAC szép gólokat lőtt. Gratulálunk nekik a továbbjutáshoz. Nekünk történetünk eddigi legjobb eredménye, hogy a Magyar Kupa legjobb 64 csapta között zártunk.

Szalay Csaba, a Király SZE játékosa: